Wanneer uw kind midden in een driftbui zit, kan het moeilijk zijn om jezelf in te houden en ook een uitbarsting te krijgen. Het zijn vervelende dingen die kunnen gebeuren, maar het is iets typisch van de peuters en kleuters. Wanneer je kind een driftbui heeft gehad, is het belangrijk om erachter te komen wat er gebeurd is. Bij de kinderopvang rijswijk is het belangrijk om te blijven communiceren met elkaar zodat iedereen zich veilig voelt. De grootste reden van een driftbui is vaak omdat het kind niet krijgt wat ze willen. Bij kinderen tussen de 1 en 2 jaar komen ze vaak door de behoefte aan communiceren. Denk hierbij aan meer melk, een schone luier, speelgoed waar ze niet bij kunnen. Maar ze kunnen het vaak nog niet helemaal goed verwoorden. Wanneer je niet reageert op wat ze proberen te vertellen worden ze boos.
Praten met het kind
Voor oudere peuters zijn driftbuien vaak meer een wedstrijdje, er wordt uitgedaagd en er worden grenzen opgezocht. Kinderen vinden het lastig om met hun emoties om te gaan omdat ze niet weten hoe. Daar komt de ouder bij kijken om dit te leren. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer ze iets niet lukt en erachter komen dat ze hulp nodig hebben. Het verlangen naar onafhankelijkheid is enorm groot. Dus dit betekent niet dat je meteen een slechte ouder bent, het is een ontwikkelingsfase. Het helpt kinderen om om te gaan met hun negatieve emoties. De ouder is hierbij degene op wie er wordt gerekend om ze uit de brand te helpen wanneer alles instort. Er is nooit één goede manier om dit te kunnen doen, en iedereen doet dit daarom ook anders.
Het kind zelfstandig laten voelen
kinderdagverblijf den haag zorgt ervoor dat de communicatie blijft doorgaan, er werken professionele begeleiders die kalm blijven wanneer een kind een driftbui ervaart. Wanneer er kalm en consequent wordt gereageerd op deze uitbarstingen wordt het kind geholpen om te begrijpen waar grenzen liggen en het kind gaat zich meer beschermd en in controle voelen. Sommige kinderen hebben ergere driftbuien dan anderen, gevoelens zijn oké zolang anderen niet gekwetst worden. Het is hierbij belangrijk om bewust te zijn van het feit dat ze zich gefrustreerd of verdrietig voelen. Je leert je kind op een niet agressieve manier hun hart te luchten wanneer ze dit doen. Ze leren hoe ze met hun gevoelens om moeten gaan door het over zich heen te laten komen, zichzelf bij elkaar te rapen en hun zelfbeheersing te herwinnen.